Готов е проектът за овладяване на едно от свличанията на пътя Пловдив-Лилково, след село Храбрино
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:49 / 27.07.2015Коментари ()1627
©
Готов е проектът за овладяване на едно от свличанията на пътя Пловдив-Лилково, след село Храбрино. Това съобщи кметът на Храбрино, Михаил Кръстанов. Свлачищният процес ще бъде спрян чрез поставянето на отводнителни тръби и изграждане на подпорни стени.

Ремонтът ще бъде извършен от Областно пътно управление - Пловдив, тъй като пътят е част от републиканската пътна мрежа. По думите на Кръстанов, към момента се чака ремонтът да започне. Вече са отчуждени и по 2-3 квадратни метра от имотите край пътя, за да може да стъпи подпорната стена и техниката, която ще изпълнява обекта.

След като приключи изграждането на стената пътят ще бъде чакълиран и асфалтиран. Приключи и изграждането на подпорната стена в селото, разрушена от поройните дъждове миналата година. Готови са парапетът и тротоарът. Пътят е асфалтиран и е положена маркировка. По думите на Михаил Кръстанов, въведената забраната за движението на тежкотоварни моторни превозни средства над 3.5 тона е отпаднала, а движението по създадения обходен път е спряно.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Gotov-e-proektut-za-ovladyavane-na-edno-ot-svlichaniyata-na-putya-Plovdiv-Lilkovo-sled-selo-Hrabrino-572489
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.