Заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев откри Празника на Розата в с.Розино
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:50 / 27.06.2015Коментари ()2850
©
Днес в Розино официално бе открит Празникът на Розата в селото от Антон Минев зам.-кмет на Община Карлово.

В приветствието си към жителите и гостите той каза, че розата е символ на нашия регион и олицетворение на едно от богатствата, които притежава страната ни. Поздрави всички розопроизводители, като им пожела да разширяват масивите за отглеждане на маслодайна роза и да успяват да съхраняват все така тази традиция. Зам.-кметът пожела здраве и добро настроение на празника и отбеляза: "Един от основните приоритети за кмета на Общината д-р Емил Кабаиванов е да се реализират изготвените работни проекти за водния цикъл на с.Розино, подобряване на инфраструктурата, както и изграждането на още детски и спортни площадки, физкултурен салон и нова детска градина. Това ще се осъществи в следващия програмен период, който е до 2020 година по Оперативни програми "Развитие на селските райони" и "Региони в растеж".

Поздрав отправи и кметът на Розино Димитър Петров. Празничната програма започна с изпълнения на мажоретен състав при ОУ "Христо Г. Данов", музикален поздрав от децата на Розино и самодейци от НЧ "Звездица". Всички присъстващи аплодираха малчуганите от танцовите групи в селото, които показаха своите умения в народните, турските и ромските танци.

Официални гости на мероприятието бяха още Максим Петров аташе на Посолството на Руската Федерация, секретарят на Община Карлово Стефан Стефанов и кметове на населени места от общината.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Zamestnik-kmetut-na-Obshtina-Karlovo-Anton-Minev-otkri-Praznika-na-Rozata-v-sRozino-566313
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.