Първо в Plovdiv24.bg: Вандали са хвърлили боя на прах във Фонтана с пеликаните!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:54 / 16.06.2015Коментари ()12923
Боя на прах е причината за оцветяването на Фонтана с пеликаните, научи ексклузивно Plovdiv24.bg. Това е установила проверка на общинската администрация. Вандалската проява е станала днес следобед, а водата се е оцветила буквално за 4-5 минути.

Инцидентът:

Фонтанът с пеликаните в самия център на Пловдив пред Общината се оцвети в тъмнокафяво, видя по-рано днес репортер на Plovdiv24.bg.

Инцидентът стана малко преди 16,00 часа днес. Оцветяване на водата от чистия и прозрачен вариант, в който сме свикнали да виждаме езерото, до този, който се вижда на снимките, се случи за по-малко от 10 минути, твърдят очевидци.

Потърсихме мнението на Стоян Алексиев, шеф на общинското предприятие "Градини и паркове".

От думите му пред репортер на сайта стана ясно, че най-вероятно става дума за вандалска проява. Алексиев подозира, че някой умишлено е хвърлил нещо във водата.

В съоръжението имаше и умрял гълъб, което допълнително прави картината в центъра на площад "Стефан Стамболов" доста неприятна и стряскаща минувачите.





Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Purvo-v-Plovdiv24bg-Vandali-sa-hvurlili-boya-na-prah-vuv-Fontana-s-pelikanite-563989
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.