Дете, пострадало при ПТП: Оказах се затисната между парапета и колата!
Автор: Мария Морунова 13:34 / 10.06.2015Коментари ()2827
Пет деца от област Пловдив, пострадали в катастрофи, бяха подпомогнати от Националния дарителски фонд за деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Генералният директор на БЧК Надежда Тодоровска обяви, че тази година от Фонда са подпогнати 25 деца, пет от тях са в област Пловдив.

"Ние сме длъжни да пазим децата, заради това съдадохме преди 10 г. Фонда", каза още Тодоровска.

Тя заедно с представители на КАТ София и Пловдив дадоха парична помощ на децата - Христина Стойнова, Златка Огнянова, Димитър Жеков, Ренета Лазарова и Атанас Караиванов.

Оказа се, че Христита е дъщеря на шефа на ЦСМП Пловдив д-р Иван Стойнов. Момичето разказа, че е пострадала при удар от автомобил, който е бил в пешеходна зона.

"Аз и приятели бяхме до парапет, когато майка с дете подкара колата си напред, а след това рязко назад. Аз се оказах затисната между парапета и колата", разказа още момичето.

От КАТ също призоваха да бъдем по-отговорни на пътя и обявиха, че за първите 6 месеца тази година 11 деца са загинали при ПТП, а 349 са ранени. В същия период на миналата година загиналите са били с 2 повече, а раненените - с 24 повече.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dete-postradalo-pri-PTP-Okazah-se-zatisnata-mezhdu-parapeta-i-kolata-562709
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.