Кметът Тотев отговаря на читателите на Plovdiv24.bg (част 1)
Автор: Мария Морунова 15:45 / 08.06.2015Коментари ()8122
© Plovdiv24.bg
Неотдавна Plovdiv24.bg даде възможност на своите читатели да зададат своите въпроси към кмета на Пловдив Иван Тотев. Причината - първият мандат на Тотев е към своя край и решихме да направим обобщаващо интервю, а темата да бъде Пловдив.
 
И вие зададохте въпросите си. Кога ще се оправи проблемът с паркирането в града, по-големите възлови кръстовища ще бъдат ли регулирани със светофари, кога ще се ремонтират големите булеварди в града, ще се разширяват ли улиците в "Южен", какво се случва с проектите за река Марица, ще се облагородява ли остров Адата... Това са само част от питанията ви.

Имахте и интересни предложения за иновации в града - защо не се направи метро в Пловдив или пък предложение за табели в "Синя зона", които да гарантират място за паркиране на домуващите.

Според процедурите на 30-милионния заем за ремонт на част от големите булеварди в града предстои ремонтът на "Коматевско шосе" и "Руски" да стартират през август месец. Общината е на финала на процедурата по избор на изпълнител за ремонта на бул. "Васил Априлов". За неправилното паркиране се прави всичко възможно да се преустанови или поне намали. Предстои да се гласуват и по-високи глоби за паркиране по тротоари и зелени площи, а първите "опарили се" ще са тези, които паркират по велоалеите.

Това са част от отговорите на кмета на въпросите ви. За да видите останалите, както и аргументацията им, изгледайте първата част от интервюто, което репортерът ни Мария Морунова взе специално за читателите на Plovdiv24.bg.




Още по темата: общо новини по темата: 2
10.06.2015 »
09.06.2015 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-Totev-otgovarya-na-chitatelite-na-Plovdiv24bg-chast-1-562366
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.