Мюзикълът "Вълкът и седемте козлета" радва децата през лятната ваканция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:00 / 28.05.2015Коментари ()2543
©
Мюзикълът "Вълкът и седемте козлета" е лятната изненада за децата от Държавна опера Пловдив. Премиерата на произведението от Александър Владигеров ще бъде на 5 юни в лятно кино "Орфей" от 18 часа. 

Ведрият мюзикъл е "построен" на основата на класическия джаз, с много танци и песни. Веселите песни на козлетата са се превърнали в любими вече на поколения българи. Родителите вероятно си спомнят пъклените планове на Кум Вълчан и на Уху Буху, както и музикалните уроци на Славея. 

Любопитно е, че режисьорът Славчо Николов е поверил ролите на козлетата на балета на Пловдивска опера. Освен с хореографа Алида Бонева, танцьорите цял месец се подготвят музикално с вокален педагог. В представлението ще вземат участие и солисти на операта. Сценограф на спектакъла е Александър Гьошев, а костюмите са на Яна Дворецка.

Мюзикълът "Вълкът и седемте козлета" се реализира за открити пространства. След премиерата в лятно кино "Орфей" малчуганите ще могат да го гледат по-късно през лятото в "Конюшните на царя" и в Цар Симеоновата градина.

Билети за "Вълкът и седемте козлета" се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Myuzikulut-Vulkut-i-sedemte-kozleta-radva-decata-prez-lyatnata-vakanciya-560536
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.