Ето как изглеждаше първото автокино в "Тракия"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:32 / 27.04.2015Коментари ()17509
Първата пълнометражна българска анимация "Българ Филмът" бе прожектирана в петък вечерта в първото автокино в "Тракия", видя репортер на Plovdiv24.bg.

"Отдавна имахме идея да реализираме подобен проект и се радваме, че успяхме да намерим партньори", коментира кметът на района Костадин Димитров.

Прожекциите бяха на паркинга в Зона А-13 - срещу блокове 282 и 292 от 20:00 часа и 21:30 часа.

Автокиното се състоеше от голям външен филмов екран и голям паркинг за автомобили. В рамките на това затворено пространство клиентите можеха да гледат филми в уединение и комфорта на собствения си автомобил. Звукът се излъчваше от нискочестотно АМ или FM радио и се приемаше директно от радиото в автомобила на съответната честота.

Проектът се реализира от "Автокино" ЕООД - екип от млади организатори от Варна, реализирали успешно проекти като StartUp Weekend, Beehive Co-Working space, NewBiz Club, Startup Grind, Europe Code Week, убедени, че автокиното е възможност по един различен начин да се преживее седмото изкуство.

Пътуващото автокино ще обиколи над 20 града на България, а през летните месеци ще гостува в "Тракия" всеки месец на 24-то число.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Eto-kak-izglezhdashe-purvoto-avtokino-v-Trakiya-554241
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.