Хорът на момчетата от Колмар поздравиха кмета на "Централен" с българска народна песен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:59 / 24.04.2015Коментари ()1900
©
В Балабановата къща в Стария град кметът на район "Централен" Георги Титюков приветства с "Добре дошли" Хора на момчетата от град Колмар, Франция по повод 30 години от създаването му. Това е един от най-изтъкнатите френски хорове с богат репертоар - от старинна музика до такава от 20-ти век, но с предпочитание към бароковата. За да отбележат своя юбилей, те са организирали концертно турне с помощта на Европейската федерация на хоровете на Европейския съюз и със съдействието лично на нейния генерален секретар - Жан Пиер Ван Авермат.

"Радвам се, че сте в Пловдив, в най-древния европейски жив град. Радвам се, че Хорът на пловдивските момчета е намерил още едни приятели във ваше лице - хора на момчетата от Колмар", обърна се към присъстващите Георги Титюков. Надявам се, че ще се срещнем с вас и преди 2019 г., когато нашият град ще бъде Европейска столица на културата.", допълни още той.

Кметът на "Централен" и всички присъстващи бяха приятно изненадани от ангелските гласове, които направиха впечатляващо хоровото изпълнение на българската народна песен - "Поискала мама да ме жени".

В България хорът на момчетатa от Колмар са организирали четири концерта - два в София, във Френския институт и в БАН, един в Пловдив, който се е провел снощи в Униатската църква при голям интерес и успех и още един - който ще се проведе утре в град Раковски.

Младежите от град Колмар са гости на Хора на пловдивските момчета, сътрудничат си и с Националната опера, имат множество изяви по целия свят, където прославят френското хорово пеене.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Horut-na-momchetata-ot-Kolmar-pozdraviha-kmeta-na-Centralen-s-bulgarska-narodna-pesen-553908
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.