Европейски форум за социално предприемачество в Пловдив от днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:45 / 26.03.2015Коментари ()1160
© Plovdiv24.bg
Четвъртият Европейски форум за социално предприемачество се провежда от днес до 29 март 2015 г. в Международния панаир в Пловдив. Той е организиран от Националния съюз на трудово-производителните кооперации и съорганизатори: Европейска комисия, Министерството на труда и социалната политика, Агенцията за хората с увреждания, Европейската конфедерация на производствените кооперации и социалните предприятия в Европа. В изложението участват 70 предприятия от 7 държави.

Специален гост на откриването на форума бе г-н Марко Цуравич, ръководител направление към ГД "Предприятия и промишленост" в Европейската комисия.

В рамките на тези 4 дни ще се проведат кръгли маси по актуални въпроси за социалната икономика. Очаква се форумът да привлече повече от 30 000 посетители.

Проявата ще съдейства за развитието на социалното предприемачество, социалната икономика и насърчаване заетостта на хората с увреждания.

Какво е постигнала Европа в изграждането на единна социална политика за хората с увреждания - отговор на този въпрос ще търсят водещи европейски експерти и политици, заедно с българските им колеги в рамките на събитието.

Едни от най-интересните теми на Четвъртия Европейски форум за социално предприемачество, ще бъдат: "Представяне на Инициативата за социално предприемачество", "Социално предприемачество - френският модел" , "Доклад за подкрепената заетост на Агенцията за хората с увреждания, "Женско предприемачество".


Източник: ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Evropeiski-forum-za-socialno-predpriemachestvo-v-Plovdiv-ot-dnes-548559
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.