Десетки граждани на среща с Георги Титюков по въпросите за санирането
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:40 / 30.01.2015Коментари ()3649
При голям интерес премина срещата между кмета на район "Централен" Георги Титюков и граждани, собственици на апартаменти в многофамилни жилищни сгради в района между бул. "Марица", бул. "Източен", ул. "Стойчо Мошанов" и ул. "Цар Иван Шишман".

Клубът на пчеларско дружество "Акация 1899" не успя да побере всички желаещи да получат повече информация във връзка със стартиралата национална кампания за енергийна ефективност на сгради с над 36 апартамента.

Кой може да кандидатства, какви са основните стъпки за участие, какво включва обновяването и укрепването на сградата бяха само част от въпросите, които бяха обсъдени по време на срещата. Районната администрация е тази, която ще извърши проверка и оценка на подадените документи и ще бъде в помощ на гражданите, които искат да кандидатстват стана ясно в хода на обсъждането.

Георги Титюков уточни на присъстващите, че за целите на програмата е необходимо да се регистрира едно сдружение на собствениците за цялата сграда, независимо от броя на входовете в нея. То се създава единствено и само за усвояване на 100-процентовата безвъзмездната финансова помощ по програмата.

Избраният управителен съвет действа от името на всички собственици на апартаменти, които трябва да са съгласни за обновяването сградата. 

Най-много въпроси имаше по отношение на това какви мерки включва програмата, а именно: укрепване на сградата, обновяване на общите части, топлоизолация и подмяна на дограма, ремонт и промяна на вътрешни инсталации, поставяне на соларни панели, ремонт на електроинсталация в общите части на сградата, енергоефективни мерки в асансьорите.

Следващата среща по темата, която огранизира кметът на район "Централен Георги Титюков с граждани е още в понеделник - 02.02.2015г. от 17.30 часа в културен център "Тракарт" (подлез "Археологически", до Понеделник пазара). 

Поканени са собствениците на апартаменти в многофамилни жилищни сгради в обхвата на ул. "Стойчо Мошанов", бул. "Източен", бул. "Христо Ботев", бул. Цар Борис III Обединител", бул. "Княгиня Мария Луиза" и ул. "Митрополит панарет", когато ще се разискват най-наболелите въпроси по темата за санирането на сгради.

 


Още по темата: общо новини по темата: 286
11.04.2024 »
07.03.2024 »
29.02.2024 »
26.01.2024 »
19.01.2024 »
19.01.2024 »
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Desetki-grazhdani-na-sreshta-s-Georgi-Tityukov-po-vuprosite-za-saniraneto-538399
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.