Акция срещу агресивни домашни кучета в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:18 / 01.12.2014Коментари ()7641
© Plovdiv24.bg
Акция срещу нерегламентирано разхождане на домашни любимци, както и срещу агресивни кучета ще проведе тази седмица Пловдивският общински инспекторат съвместно с полицията, заяви шефът на пловдивското ФБР Владо Илиев за Plovdiv24.bg:

"Подобни акции правим почти всяка седмица. Важно е обаче с нашите хора да има и полицай - например когато сутрин поискаме документите на животното, собственикът му често се обръща и просто си тръгва. В присъствието на представител на органите на реда това се избягва и проверката е по-пълноценна. 

При нас постъпват сигнали за много нередности - агресивни домашни кучета или разхождане без каишка по паркове и детски площадки. Ние обаче нямаме правомощия да отидем в частен дом, затова подобни акции се правят рано сутрин и надвечер. Без полиция тези проверки се правят много трудно. 

При установяване на нарушения следват предписания или съставяне на акт. 032/ 6 111 е горещият телефон за подаване на сигнали - освен писмено на място при нас или по интернет. Телефонът има гласов секретар, оплакването се записва и после се входира", обясни Илиев.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Akciya-sreshtu-agresivni-domashni-kucheta-v-Plovdiv-528224
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.