Кметът: Пловдив се развива и попадането ни в престижни класации не е случайно
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:48 / 27.11.2014Коментари ()3466
Днес официално бе открита Петата международна среща на туроператорите в града под тепетата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Организатор на събитието е община Пловдив, чрез Общинско предприятие "Туризъм", съвместно с Министерството на туризма. На събитието присъстваше и министърът на туризма Николина Ангелкова.

В приветственото си слово кметът Иван Тотев подчерта колко важни са подобни форуми за популяризирането на Пловдив и България:

Културният туризъм в Пловдив е едно от звената, които отчитат ръст, при това с близо 10 процента. Това е огромен успех за нас. Тези срещи помагат много в популяризирането на града и страната. Югоизточна Европа има най-голям потенциал, свързан с културния туризъм. Попадането на Пловдив и други градове в различни престижни световни медии показва, че Европа все по-често поглежда към нас. Избирането ни за Европейска столица на културата през 2019 г. бе трудно извоювано и с много усилия. Затова сме си поставили доста амбициозна програма - да развиваме Пловдив и да го направим по-атрактивен както за пловдивчани, така и за туристите. 

Политиката ни е да откриваме нови туристически маршрути и обекти и да обновяваме старите. Римският стадион и Малката базилика са доказателство за това. Искаме да разширим и увеличим престоя на туристите, който чисто статистически в момента е 2 нощи, а нашата цел е те да станат поне 3. На този форум бизнесът среща бизнес и тези срещи са важни за нас - виждаме туроператори, които след идването си на подобни събития започват работа с Пловдив и България изобщо. Инвестираме изключително много средства в археология и култура. Добре дошли и успешен форум", бяха думите на градоначалника.



Още по темата: общо новини по темата: 3
01.12.2014 »
26.11.2014 »
17.11.2014 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kmetut-Plovdiv-se-razviva-i-popadaneto-ni-v-prestizhni-klasacii-ne-e-sluchaino-527487
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.