Реформаторите искат правителство с ГЕРБ и ПФ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:22 / 28.10.2014Коментари ()3174
© Bulfoto
Реформаторският блок смята, че трябва да бъде съставено правителство с участието и на Патриотичния фронт, обяви съпредседателят на парламентарната група на Блока Радан Кънев:

На първо място, Реформаторският блок поддържа усилието за формиране на мнозинство и управление в трипартиен формат - ГЕРБ, РБ и ПФ.

На второ място, смятаме, че днешната среща между седем партии може да има само консултативен характер и на такива срещи съгласие за мнозинство между три партии не може да се постигне. 

На трето място - за постигане на такова мнозинство, нашата преценка е, че са необходими срещи както с ГЕРБ, така и с ПФ.

И на четвърто място - на база на разговорите, проведени още преди вчерашния ден и откриването на работата на 43-тото Народно събрание, ние смятаме за уместно бързото провеждане на трипартийна среща между формациите, които могат да съставят това мнозинство.

Реформаторският блок договаря подкрепата си за правителство начело с ГЕРБ$, посочи също Кънев, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви по-рано, че единственият вариант е съставяне на правителство на малцинството между двете политически сили: 

"В този парламент няма подкрепа, която се подразбира. Ние искаме подкрепа, която се договаря, точно ще цитирам една много находчива и добра фраза на ГЕРБ, то е на принципа на споделената отговорност".

Кънев обясни и защо е гласувал "въздържал се" при избора на Цецка Цачева за председател на 43-тото Народно събрание: 

"Не виждам нищо драматично в това един или повече от един народни представители да гласуват "въздържали се". В рамките на гласуването по съвест и на свободния мандат това е напълно нормално поведение. Излишно е да се търсят някакви специални политически знаци, свързани с лидерската им позиция в ДСБ или съпредседателството на групата на Реформаторския блок. Това е изцяло лично решение в рамките на наличния мандат".

Източник: БНР



Още по темата: общо новини по темата: 486
20.07.2017 »
31.03.2016 »
28.04.2015 »
27.04.2015 »
28.01.2015 »
26.01.2015 »
предишна страница [ 1/81 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Reformatorite-iskat-pravitelstvo-s-GERB-i-PF-521911
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.