МГЕРБ получи статут на наблюдател в организацията на Европейските студенти демократи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:01 / 19.07.2008Коментари ()1289
Младежката организация на ПП ГЕРБ получи статут на наблюдател в най-голямата дясноориентирана студентска организация в Европа EDS. Решението бе взето единодушно по време на летния университет на Европейските студенти демократи, който се провежда от 15 до 20-ти юли в Малта. В него участват председателят на МГЕРБ Моника Панайова и международния секретар на МГЕРБ Христо Гаджев. Моника Панайотова отбеляза силното желание за работа на МГЕРБ в дясното студентско пространство в Европа и в частност на Балканите. Тя заяви, че ако трябва да опише МГЕРБ в три основни точки, то те биха били - свежо мислене и нови идеи; енергия; усърдна работа и реални действия. 

Прекрасните впечатления на ръководството на Европейските студенти демократи след посещението им през юни 2008 г. в Пловдив и София, предоставиха възможност на Младежката организация на ПП ГЕРБ да подаде своите документи първо за наблюдател, а след година и за членство в ЕСД. 29 делегати - представители на различни младежки и студентски организации към водещи дясноориентирани партии в цяла Европа гласуваха единодушно МГЕРБ да получи статут на наблюдател.  За нов председател на Европейските студенти демократи бе избран Томас Улен от Германия, а по негово предложение досегашния председател на организацията Ана Жанин от Португалия, получи статут на почетен председател на организацията.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/MGERB-poluchi-statut-na-nablyudatel-v-organizaciyata-na-Evropeiskite-studenti-demokrati-51750
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.