Николай Урумов, Георги Кадурин и Анна Петрова на "Сцената" довечера
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:29 / 14.09.2014Коментари ()1040
©
Николай Урумов ще играе моноспектакъла "Дневникът на един луд" от Гогол в Дома на културата "Борис Христов" в 19 ч. днес. Преди дни представлението гостува на фестивала в Струмица и спечели адмирациите на театрали и публика. "Дневникът на един луд" е хроника на мечтанието и страданието в самотата. 

Това е един опит да се вгледам със състрадание в човека, разкъсван от копнежи и възторгващо мечтание, в оголената му самота. Интерпретацията на тази повест изследва човешкото същество, захвърлено само в света и припознало и привидяло в психеделичните лабиринти на ума истинския си живот, казва за спектакъла режисьорът Лилия Абаджиева.

На Камерна сцена в Драматичния театър от 19.30 часа пък гостува Габровският театър със спектакъла "Догодина по същото време" - една от най-често поставяните пиеси в света.

Историята разказва за мъж и жена, любовници, които се срещат в продължение на 26 години. Срещите им са само веднъж годишно. В останалото време двамата са верни на семействата си. 

Историята проследява радостите и проблемите пред тази странна любовна двойка. Ролите изпълняват Георги Кадурин и Анна Петрова.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Nikolai-Urumov-Georgi-Kadurin-i-Anna-Petrova-na-Scenata-dovechera-514331
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.