Мазни маанета и качествени кючеци край Гребната база
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:00 / 14.09.2014Коментари ()9834
© Plovdiv24.bg
Читател на Plovdiv24.bg изрази възмущението си от прекалено силна музика в района на Гребната база:

Възхитен съм! Не! Очарован съм! Поздравления, Пловдив! Бъдещата европейска столица на културата! Очарован съм! Толкова много, че на 8 септември реших да си направя традиционната разходка на Гребна база и... О... Очаровах се... аз и всички хора, които бяха решили да прекарат следобеда си там. 

Мазни маанета и качествени кючеци, напълно подходящи за една бъдеща европейска столица, чуващи се в радиус повече от 1 км. От новия ни хотел на 2-ри километър, до Младежкия хълм Пловдив, до моста на бул. "Васил Априлов". 

Това е била мечтата ми цял живот - да седна на ресторанта с изглед към Гребната... да си поръчам едно черно кафе с баклавичка... да гледам прекрасната картина под звуците на омайната музика и да се чувствам вкъщи... в България... в Пловдив! Бъдещата европейска столица! 

Дори имам предложение как да посрещнем гостите в града ни през 2019 година...На Джумаята, под разцъфналите палми, под звуците на традиционна българска музика, звучащи от лъснатите мегафони на пловдивската Джамия; с черно кафе и баклава... по стара българска традиция... да покажем на тия хора как се прави, какво е да си "столичанин", къде да идват и избухват...Ех...Възхитен съм! НЕ! Очарован! 

Съвсем нормално искам да помоля отговорните органи да си свършат работата, защото това не е първият случай с това заведение... просто сега, след последните събития, някак ми дойде в повече! Нека нещата се случат така, както биха се случили в една бъдеща европейска столица! Нека отговорните лица да си понесат нужните последствия, за да не се повтаря цялата тази картинка! Моля...Благодаря за вниманието!

Репортер на сайта се свърза с шефа на Общинския инспекторат Владо Илиев. Той обясни, че през миналия месец в района на Гребната база са направени две проверки по сигнали. 

От думите му стана ясен следният парадокс: според Наредба 5 на Министерството на здравеопазването трябва да има три децибела разлика между фоновия, тоест външния шум, и шума, идващ от дадено заведение. Шумът се измерва от три точки и ако разликата е по-малка, няма правно основание за налагане на глоба. 

Парадоксално звучат и думите на един от служителите на Инспектората, присъствал на една от въпросните проверки. Според него по време на замерването действително се е чувала силна музика, но шумомерът е показал, че няма превишение.

Илиев припомни, че санкциите за физически лица започват от 300, а за фирми от 1000 лева. 

"Събираме всички жалби в електронен регистър. Анализираме сигналите и когато сме сигурни, че са достоверни, правим замерване. Освен това всеки петък и събота извършваме проверки. Съветвам хората да се обаждат на телефон 112. Освен Инспектората, за нарушаване на обществения ред полицията също взима отношение", каза Илиев. 


Още по темата: общо новини по темата: 215
16.03.2024 »
29.02.2024 »
10.02.2024 »
09.02.2024 »
04.11.2023 »
06.10.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Mazni-maaneta-i-kachestveni-kyucheci-krai-Grebnata-baza-514303
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.