Полицията започва проверка заради спиращите дъха каскади, показани в Plovdiv24.bg
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:18 / 26.06.2014Коментари ()15249
Инспектор Ботьо Гиргинов от "Пътна полиция" Пловдив взе отношение във връзка с материала "Умопомрачително видео: Мотористи с невъобразими каскади по пловдивски булеварди!", който Plovdiv24.bg публикува. 

Репортер на нашия сайт го потърси за коментар, но незнайно защо той отказа такъв. Затова ви предоставяме думите му, казани в ефира на Нова телевизия днес сутринта:

"Установена е точната дата и час, в който се е случило това в Пловдив. След приключване на спортно шоу в града група водачи на мотори без регистрационни табели тръгват из централни булеварди на града. Разговаряхме с организаторите на шоуто, установени са участниците в него. Изискани са и кадри от охранителните камери по местата, през които са преминали мотористите. Образуване е проверка. Имаме данни, че част от тях не са български граждани". 

На въпрос какви санкции предвижда законът за подобно поведение на пътя Гиргинов отговори така:

"При управление на МПС без регистрационни табели освен глоба се предвижда и отнемане на книжката - ако водачът е български гражданин и притежава свидетелство за управление на този вид МПС. За поведение, което застрашава живота и на останалите участници в движението, се налага и глоба от 250 лева".




Още по темата: общо новини по темата: 1
24.06.2014 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Policiyata-zapochva-proverka-zaradi-spirashtite-duha-kaskadi-pokazani-v-Plovdiv24bg-500995
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.