Пожарникари спасиха заключило се в дома си двегодишно дете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:37 / 20.06.2014Коментари ()5254
© радио "Пловдив"
Спасители от аварийния отряд на пловдивската пожарна извадиха заключило се в дома си двегодишно момченце. Зрелищната акция се разигра по обед в блок на бул. "Източен" №14, срещу пивоварната фабрика, до детска ясла "Веселушка".

Родителите излезли за минути от апартамента, за да изхвърлят отпадъците и да напазаруват бързо. За зла участ веднага след тях малкото дете "щракнало" автоматичното резе на модерната блиндирана врата, което обаче се отваря само отвътре, разказа притесненият баща, докато чакаше помощ. 

По думите му, невръстният малчуган вероятно е направил това, което е виждал от родителите си, но тъй като е твърде малък, не е можел да отключи обратно.

За броени минути на мястото пристигна специализираният спасителен автомобил с дълга подвижна стълба, по която един пожарникар сръчно се изкатери до третия етаж и се промъкна през тясно прозорче на остъклената тераса. Детето се е разминало само с уплаха, каза бащата. Засега не е ясно дали родителите ще бъдат санкционирани заради проявеното нехайство.

Източник: радио "Пловдив"



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pozharnikari-spasiha-zaklyuchilo-se-v-doma-si-dvegodishno-dete-500035
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.