Притеснени родители: Не искаме кучешка площадка в парка, опасно е!
Автор: Мария Морунова 12:57 / 11.06.2014Коментари ()15907
Кметът на район "Централен" Райна Петрова откри обновения парк на ул. "Родопи" до бензиностанция "Петрол", а граждани я атакуваха с въпроса защо в парка се изгражда площадка за кучета, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Голям брой родители, живеещи в района, се бяха събрали и очакваха появата на райкмета в 11.00 часа. Те обясниха, че вчера са входирали подписка с около 90 подписа в администрацията на "Централен". Инициативата е предприета, защото хората не искат строящата се в момента кучешка площадка да бъде там.

"В района няма детска площадка, тук в парка ние сами сме направили пясъчник за децата. Сега до този пясъчник правят площадка за кучета. Децата ще тичат около него и ще има опасност от зарази или най-малкото, когато някое куче излае, децата ще се плашат", коментираха още родителите и допълниха, че вместо тази кучешка площадка е можело да се направи детска такава.

Кметът на "Централен" коментира, че не е запозната с подписката. Обясни, че мястото за кучешката площадка е подбрано да бъде в единия край на парка, зад бензиностанцията, където не трябва да тичат и играят деца. Предложи и компромисен вариант, а именно, след като кучешката площадка бъде завършена, да минат няколко седмици и да се прецени има ли ефект от нея.

"Ако все още хората тук не я искат, ще я оформим в детски кът с пейки, люлки, катерушки", завърши Петрова.

Райкметът все пак обърна внимание и на парка като отбеляза, че преди години е бил потънал в бурени, а сега вече има съвсем друг вид. В центъра му е поставена чешма, зеленината е оформена, има пейки и кошчета за смет. 

"Чешмата, поставена в парка, е една от последните, които се поставят в района, защото хората продължават да ги чупят и крадат, какъвто е примерът с бул. "Свобода", допълни Райна Петрова.




Още по темата: общо новини по темата: 68
24.02.2023 »
07.02.2022 »
22.02.2021 »
08.10.2020 »
22.02.2020 »
10.02.2020 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Pritesneni-roditeli-Ne-iskame-kucheshka-ploshtadka-v-parka-opasno-e-498624
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.