Продупчиха уникалната огледална стена в "Капана", кметът бесен!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:56 / 10.06.2014Коментари ()25570
Двустранната огледална стена с площ над 50 кв. метра и маса близо 6 тона бе продупчена, за да могат да минат кабели на частен оператор, видя репортер на Plovdiv24.bg

Кметът на Пловдив Иван Тотев определи акта като безобразие и взе отношение към цялостната визия на града ни:

"Трябва да има чистота на възприятието. Тоест по-ориенталският стил, който се създава от само себе си в един град, ако няма контрол, да бъде премахнат. Тук става дума за разноцветните тенти, надписи, табелки по земята, кашпи и какво ли още не в централната градска част. 

Всичко това обаче не съвпада с политиката на Общината от 2 години насам. Помните, че започнахме с рекламите по Главната

Сега предстои специална комисия да опише кабелите в "Капана". Не може да се направи една такава уникална огледална инсталация от 50 кв/м и да пробием дупка в стъклото, за да мине кабелът на даден LAN оператор,  както се случи на улица "Златарска". 

Това е безобразие. Тези кабели изобщо не трябва да са там", възмути се градоначалникът.

Силуетът на стената следва архитектурните детайли на фасадите на сградите от двете страни на улицата, нейния паваж и тротоарите. Работата ще бъде експонирана до 17 юни в най-малкия пасаж от улица "Златарска" между ул. "Георги Бенковски" и ул. "Христо Дюкмекджиев".

След това произведението ще бъде демонтирано, а петдесетте фрагмента ще продължат да съществуват на различни места в притежателите си в Пловдив и страната, Брюксел, Аугсбург, Берлин, Виена, Ню Йорк и други части на света, като ще останат завинаги свързани с контекста на квартала и проекта.

Произведението е вдъхновено от специфичната урбанистична структура и история на характерния пловдивски квартал. Като метафора, огледалната стена представлява един своеобразен визуален "капан" в "Капана" и показва една нова гледна точка към културата и обитателите на общото градско пространство, давайки възможност на минувачте да видят себе си като част от този нов контекст.



Още по темата: общо новини по темата: 19
05.05.2022 »
04.05.2022 »
04.08.2021 »
03.08.2021 »
10.07.2021 »
02.03.2016 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Produpchiha-unikalnata-ogledalna-stena-v-Kapana-kmetut-besen-498515
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.