41 ромски медиатори ще бъдат назначени към бюрата по труда в страната
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:10 / 30.06.2008Коментари ()1591
41 ромски медиатори ще получат удостоверения за успешно приключило обучение по част от професията "посредник на трудовата борса", в рамките на националната програма "Активиране на неактивни лица". Удостоверенията ще бъдат връчени от националния координатор на инициативата "Десетилетие на ромското включване" Баки Хюсеинов утре, в 13:00 часа, в зала 5 на Центъра за развитие на човешките ресурси и регионални инициативи (кв. Кремиковци) на МТСП.

Основна задача на ромските медиатори ще бъде индивидуалната работа с неактивни лица с оглед насърчаването им да се регистрират в бюрата по труда и да се възползват от услугите, предлагани в тях.

Програмата се изпълнява в рамките на три компонента - работа с неактивните лица на територията, обслужвана от бюрата по труда с преобладаващ брой на ромско етническо население, в които ще бъдат назначени успешно приключилите обучението ромски медиатори. Организиране и провеждане на трудови борси и насърчаване и развитие на местно сътрудничество по въпросите на заетостта, инициирано от съветите за сътрудничество към бюрата по труда в цялата страна.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/41-romski-mediatori-shte-budat-naznacheni-kum-byurata-po-truda-v-stranata-49234
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.