Граф Ламбсдорф гази в локвите на "Столипиново", хвали нашите роми в Германия!
Автор: Мария Морунова 18:06 / 07.03.2014Коментари ()6030
Ниската степен на образованост на ромите, живеещи в Германия, е основен проблем на местните власти там. Това заяви по време на посещението си в кв. "Столипиново" депутатът на Европейския парламент Александър Граф Ламбсдорф, предаде репортер на Plovdiv24.bg

По думите му в германските градове има много българи, повечето от които роми, но около 90% от тях работят и си плащат данъците. Има обаче и градове, където има концентрация на бедно ромско население. Сред тях децата не могат да четат, не могат да пишат, не говорят и немски и именно в сфера образование трябва да се наблегне при работата с ромите.

"Трябва едни с други, Германия и България, смислено да работим и да помогнем на тези деца. Трябва всички възможни средства на Европейския съюз да ги насочим в тази посока", коментира още Ламбсдорф.

Той заедно с д-р Йоахим Щамп, депутат в Ландтага на федерална провинция Северна Вестфалия, посетиха кв. "Столипиново", за да видят как живеят ромите в България. Бяха водени от съветникът от ДПС Антон Карагьозов.

След обиколката из ромския квартал делегацията се отправи към община Пловдив, където се срещна със зам.-кмета Георги Титюков. Там обсъдиха образователните проблеми в гетото.




Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Graf-Lambsdorf-gazi-v-lokvite-na-Stolipinovo-hvali-nashite-romi-v-Germaniya-482607
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.