Военни летци се събраха на Летния театър с американските си колеги
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:49 / 20.06.2008Коментари ()1335
Краят на двустранните полети между авиобаза Граф Игнатиево и 93-та ескадрила на американските Военновъздушни сили бе отбелязан с тържествена церемония на сцената на Летния театър в град Пловдив. В своето заключително слово командирът на авиобазата бригаден генерал Румен Радев благодари на личния състав на 93-та ескадрила за съвместната работа и отчете изминалия период на учението като изключително полезен и ползотворен за колегите от авиобазата. Той връчи на командира на американската ескадрила плакет на авиобазата, както и постери на самолети МиГ-21 и МиГ-29 на американски пилоти и представители на инженерно-техническия състав.Подполковник Хосе Монтеагудо, командир на 93-та ескадрила, изказа благодарност към домакините за организацията и провеждането на учението и изрази задоволство от постигнатото в съвместната работа. Той подари постери на самолет F-16 на бригаден генерал Румен Радев, на пилоти и на инженерно-техническия състав от авиобазата.

Най-емоционален момент по време на церемонията бе връчването на дарение за Детска хирургия към УМБАЛ "Свети Георги" монитор за наблюдение на сърцето. Доктор Лазаров горещо благодари за предоставения апарат, който е важен при работата с малките пациенти и от своя страна подари по бутилка хубаво българско вино на дарителите.

Програмата продължи със спектакъл на "Ансамбъла на Българската армия". Артистите "взривиха" публиката със своите изпълнения на роден фолклор и любими естрадни хитове. Чуждестранните гости станаха на крака и бурно аплодираха интерпретациите на "Камино", "Ла Бамба" и хита на Тина Търнър "Simply the best", а танците на джаз-балета допълнително разгорещиха зрителите.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Voenni-letci-se-subraha-na-Letniya-teatur-s-amerikanskite-si-kolegi-48041
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.