Пловдивски социалист също изненадан от гаврата на кабинета с Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:03 / 10.02.2014Коментари ()5966
© Plovdiv24.bg
"Неприятно съм изненадан от факта, че нито един от проектите на Пловдив не беше финансиран от 500-те милиона лева за общините". Това заяви в интервю пловдивският депутат от БСП Захари Георгиев

"Част съм от управляващото мнозинство, но по никакъв начин не съм участвал в разпределението на средствата", коментира още той. 

По думите му обяснението от страна на правителството, че проектите могат да се финансират и по друг ред и затова не са одобрени, не е добро.

Според народния представител на левицата не е ясно по какви критерии се определя кой от проектите, с които кандидатстват общините в страната е по-добър и кой не.

Георгиев заяви още, че съвсем скоро в разговор с финансовия министър Петър Чобанов ще настоява да се намерят такива критерии за оценка, които да отговарят на обективната действителност и подчерта, че трябва да се предизвика конкурентност между общините да изготвят по-добри проекти.

"Не прави на политическия си опонент това, което не искаш на теб да ти направят", ясен беше той.

От своя страна депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова заяви също в интервю, че наглостта на управляващите по отношение на разпределението на средствата минава всякакви граници.

Според нея решението на правителството да не финансира нито един от проектите на града е проява на специално отношение към Пловдив. Тя беше категорична, че разпределението на средствата на определени общини, близки до БСП и ДПС, ще бъде използвано от управляващите за спечелване на евроизборите през тази година.

Депутатът от ГЕРБ подчерта още, че е добре разпределението на средствата да не става на база брой население, защото по този начин големите градове ще изтеглят финансовия ресурс на държавата. В тази връзка Менда Стоянова беше категорична, че малките общините в страната, които досега не са получавали финансиране, трябва да бъдат зачетени.



Източник: радио "Пловдив"


Още по темата: общо новини по темата: 15
06.05.2014 »
11.03.2014 »
03.03.2014 »
01.03.2014 »
28.02.2014 »
27.02.2014 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivski-socialist-sushto-iznenadan-ot-gavrata-na-kabineta-s-Plovdiv-478205
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.