Прокуратурата внесе обвинителен акт срещу учениците, били учителката си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:52 / 11.06.2008Коментари ()1789
© Plovdiv24.bg
По повод инцидента с учителката по английски език в Професионална гимназия по хранителни технологии и техника - гр.Пловдив, Районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу Александър.Б, Стоил С. и Георги Ш. за това, че като непълнолетни, но като са разбирали свойството и значението на извършеното и са могли да ръководят постъпките си са извършили престъпленията:

Александър Б. - за хулиганство - за това, че на 24 март, в условията на продължавано престъпление , в съучастие като извършител със Стоил С. И Георги Ш. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

Срещу Стоил С. - за хулиганство - за това, че в условията на продължавано престъпление, в съучастие като извършител със Александър Б. и Георги Ш. е извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, а също и за това, че е унищожил противозаконно ръчния часовник на Мария Чулова и се е заканил на същата, в качеството й на длъжностно лице - учител в ПГХТТ - с престъпление против личността й - с изнасилване и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Стоил С. е привлечен към наказателна отговорност и за това, че се е заканил на Мария Чулова да взриви дома й и това заканване би могло да предизвика основателно опасение за осъществяването му.

Срещу Георги Ш. за хулиганство, тъй като на 24 март, в условията на продължавано престъпление , в съучастие като извършител със Стоил С. И Александър Б. е извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, а също за това, че е причинил на Мария Чулова лека телесна повреда, в качеството й на длъжностно лице - учител в ПГХТТ, изразяваща се в две кръвонасядания на гръдния кош, кръвонасядане на дясната мишница, охлузване на дясна гривнена става, болки в лявата гривнена става, с което и е било причинено болка и страдание, като деянието е извършено по хулигански подбуди.


Още по темата: общо новини по темата: 9
13.08.2008 »
17.04.2008 »
17.04.2008 »
13.04.2008 »
12.04.2008 »
11.04.2008 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Prokuraturata-vnese-obvinitelen-akt-sreshtu-uchenicite-bili-uchitelkata-si-46713
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.