ДПС иска стария режим за каруците в Пловдив! Какво мислят пловдивчани?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:03 / 22.11.2013Коментари ()15020
© Plovdiv24.bg
Общинските съветници от ДПС Антон Карагьозов, Джамисет Джафер и Бранимир Иванов ще внесат предложение за отмяна на пълната забрана за движение на каруци в Пловдив, която бе приета от Общинския съвет на 17 октомври. Преди да бъде приета тази пълна забрана, движението на каруците в града бе разрешено само на територията на квартал "Столипиново", но това така и не се спазваше

Припомняме какво каза по повод забраната зам.-кметът на града Александър Държиков преди време за читателите на Plovdiv24.bg:

"Предложението за забрана на каруците, което бе внесено в ОбС в редовен порядък, а не в последния момент, не е някакъв едноличен акт. То бе достъпно за обществено обсъждане на сайта на общината две седмици и всички отзиви и оценки за него бяха положителни. Комисиите към местния парламент също го разгледаха без забележки, а на самата сесия нямаше абсолютно никакви дебати и то бе прието само с 3 гласа "против". Ако някой общински съветник имаше аргументи срещу промяната в Наредбата, ние бяхме отворени за диалог. Никой обаче не предизвика подобен дебат", обясни Държиков и посочи конкретните причини за вземането на това решение.

"За последните няколко месеца от февруари-март нас
АНКЕТА:
Да се разреши ли отново движението на каруци в Пловдив?

Да
Не

ам има съставени над 50 акта на каруци за различни действия, вредни за обществото. Ще ви изброя само някои от тях - износ на инертни материали от коритото на река Марица; нерегламентирана сеч; незаконно превозване на капаци на дъждоприемни шахти, което се отразява както на безопасността на движението и създаване на предпоставки за ПТП, така и на екологията; нерегламентирани сметища и други. Нека не забравяме, че освен всичко останало Пловдив е и кандидат за Европейска столица на културата. Освен всичко останало ограничението за движение на ромски каруци, които бяха разрешени само на територията на "Столипиново", просто не се спазваше", изчерпателен бе заместник-кметът.



Още по темата: общо новини по темата: 104
17.11.2023 »
04.12.2021 »
15.08.2021 »
04.06.2021 »
22.04.2021 »
08.04.2020 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/DPS-iska-stariya-rezhim-za-karucite-v-Plovdiv-Kakvo-mislyat-plovdivchani-465478
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.