Три години условно за хулиганство и съпротива на полицаи постанови съдът в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:30 / 14.02.2005Коментари ()1374
На три години лишаване от свобода условно с изпитателен срок от пет години осъди Пловдивският окръжен съд Димитър Враснелев (29 г.). Той е признат за виновен в това, че през месец ноември 2003 год. в гр. Пловдив е извършил хулигански действия, съпроводени със съпротива срещу служител от състава на МВР, съобщи пресцентърът на Съдебната палата.
На 10. 11. 2003 год. подсъдимият посетил със свои приятели заведение в центъра на града. Там забелязал група младежи, с които имал стара вражда. След като употребил алкохол започнал да се заяжда с тях и постепенно конфликтът прераснал в сбиване. На местопроизшествието пристигнали служители на Пето РПУ. Те се легитимирали и поканили Враснелев в полицията за изясняване на случая. Подсъдимият отказал да се подчини и започнал да ругае и се държи арогантно. Двама от полицаите били принудени да го хванат и насочат извън заведението. В този момент подсъдимият се завъртял рязко и съборил един от служителите на реда като му причинил скъсване на сухожилието на един от пръстите на дясната ръка. След намесата на допълнително пристигналите полицаи извършителят бил задържан и отведен в полицията.
Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Пловдивския апелативен съд.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tri-godini-uslovno-za-huliganstvo-i-suprotiva-na-policai-postanovi-sudut-v-Plovdiv-4522
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.