Цветанов без второ обвинение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:05 / 29.07.2013Коментари ()5194
© Plovdiv24.bg
Няма внесено второ обвинение срещу Цветан Цветанов в прокуратурата. Обвинението към Цветанов е, че е отказал да подпише 6 искания за използване на СРС спрямо тогавашния районен инспектор в Горна Оряховица Орлин Тодоров.

"Никой не ме е уведомил какво се случва с обвинителния акт срещу клиента ми. На този етап нямам друга информация", заяви адвокат Менко Менков, който защитава Цветанов.

Говорителката на СГП Румяна Арнаудова обясни, че е в лятна отпуска и няма данни за развитието на второто обвинение срещу Цветанов.

В началото на миналата седмица обвинител №1 Сотир Цацаров обеща пред журналисти, че обвинителният акт срещу Цветанов ще бъде внесен в съда до 2-3 дни. Това обаче продължава да не се случва по необясними причини.

"Цветан Цветанов ще бъде осъден и по двете обвинения, които бяха повдигнати спрямо него. Доказателствата срещу него са сериозни", коментира Евгени Диков, изпълняващ функцията градски прокурор на София.

Висшият магистрат коментира и второто обвинение срещу Цветанов.

"Защитата на Цветанов твърди, че по второто дело Тодоров е бил разследван само за кражба на катерушка и пързалка. Това категорично не отговаря на истината. Тодоров е бил разследван още и за изнудване и рекет, така че нещата са много сериозни", подчерта прокурор Диков.

"Продължава данъчната ревизия за парите и апартаментите на Цветан Цветанов. Дали той ще бъде разпитан като свидетел по това производство зависи от преценката на наблюдаващия прокурор", категоричен е магистратът.

Източник: Кросс



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Cvetanov-bez-vtoro-obvinenie-445588
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.