Заведение на "Отец Паисий" и съседи водят вече 6-годишна война
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:05 / 28.07.2013Коментари ()12463
©
"Тъй като явно проблемът е огромен по ЗДОИ поисках справка за една година колко разрешителни са издадени само в район "Централен". Това ако е нормално, само за една година, не знам в какво живеем", заявява подателят на сигнала
Шум от бар "Фабрик" на ул. "Отец Паисий" тормози съседи, живеещи наблизо. Ето какво ни изпратиха на редакционната поща на Plovdiv24.bg потърпевшите пловдивчани:

"Уважаеми Дами и Господа,

Явно вие останахте единствените, които са готови да помогнат на обикновените граждани. Ние също имаме огромна сага със заведение, нашето е "Фабрик". От шест години се опитваме да спим през нощта и делник, и празник. Писахме жалби, сигнали, замервахме, без резултат. Първо се издаде разрешително, при наличие на 4 акта, в абсолютно противоречие на наредбата. После след множество срещи и жалби му се отне и се издаде на друга фирма. Последно на 18.01.2013г. му изтече удълженото работно време.

Входирахме две подписки от общо 40 човека около въпросното заведение. Първоначално РУ на МВР е издало отрицателно становище, след което месец по-късно издава положително. Замерванията, които са представили в район "Централен" са направени на ул. "Патриарх Евтимий" 3, което е срещу общината, а заведението е на ул. "Отец Паисий". Шест месеца район "Централен" мисли дали да се издаде и на края на 03.06.2013 им издаде. От тогава е пак кошмар. Освен музиката със силни баси, което най-дразнещо, отпред се вика, удря се вратата, колите са с музика. Нямаме нощ спокойна. Непрекъснато звъним на полицията. Дори не ми се коментира поведението на районното през нощта. И на нас непрекъснато ни се обаждат за замервания. Замервали сме. Това е абсолютно измиване на ръце. То се прави с предварителна уговорка от няколко дни и никаква не е гаранцията, че те не знаят.

Тъй като явно проблемът е огромен по ЗДОИ поисках справка за една година колко разрешителни са издадени само в район "Централен". Прилагам Ви в прикачения файл отговор (вж снимката). Това ако е нормално, само за една година, не знам в какво живеем. Оправданието, че те трябвало да печелят пари и били работодатели е абсурдно. Все пак и ние работим и плащаме данъци. Защо те да имат правото да работят, а ние не. Професиите ни са много тежки и отговорни, с дежурства. Ако стане някаква грешка, кой ще понесе отговорността, че не сме спали.

С г-н Минев сме входирали съвместно писмо до ОБС Пловдив, за да видят "старейшините" еднаквите реакции и отговори, които не водят до нищо.

Заведението беше физкултурен салон. Оплакваме се, че децата ни няма къде да спортуват, а превръщаме местата за спорт в барове.

Ако желаете можем и да се срещнем да разгледате всички документи.

Благодарим, че само Вие останахте защитниците и Ви има".

Според справката, за която споменава нашият читател, изпратена от район "Централен" на Община Пловдив в отговор на запитване в периода 15.06.2012 - 15.06.2013 г. са издадени 130 разрешителни за удължено работно време.

Репоротер на сайта се свърза веднага с район "Централен".

"Да, запознати сме със случая и даже работим по него. Официалното оплакване на гражаданите вече е входирано при нас и в момента извършваме проверка. Задействана е процедура по замерване на шума, но жалбоподателите отказват да осигурят доспът до домовете си, за да бъде направена. Ако се установи, че шумът е над допустимата норма, собствениците на заведението ще бъдат санкциноирани според общинската наредба, не е изключено ако нещата продължават така, да се стигне и до отнемане на разрешителното на бара", беше подробниятн отговор на зам.-кметът Борислав Стаматов. Той беше категоричен, че  ще съдейства по всякакъв начин на потърпевшите граждани, защото не трябва да се допуска да има хора, потърпевши от шума.



Още по темата: общо новини по темата: 215
16.03.2024 »
29.02.2024 »
10.02.2024 »
09.02.2024 »
04.11.2023 »
06.10.2023 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zavedenie-na-Otec-Paisii-i-susedi-vodyat-veche-6-godishna-voina-445372
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.