Съдът отхвърли жалбата на Павлинка Кацарова, глоби я и я остави без книжка за 6 месеца
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:12 / 10.07.2013Коментари ()7320
© Plovdiv24.bg
Пловдивският районен съд реши, че жалбата на бившата кметица на "Южен" Павлинка Кацарова срещу административен акт от РПУ-1 за извършено нарушение е неоснователна, научи Plovdiv24.bg

Според магистратите Кацарова е нарушила няколко члена на Закона за движение по пътищата, като освен, че е отнела предимство, "жалбоподателят Кацарова не е изпълнила задълженията си като водач на МПС и участник в пътнотранспортно произшествие, при което са пострадали хора, като не останала на местопроизшествието и не изчакала пристигането на съответните органи - представители на МВР", се посочва още в решението на съда. 

Съдия Елена Герцова налага глоба в общ размер на 400 лв., както и "Лишаване от право да управлява МПС" за срок от 6 месеца, и на основание чл.4, ал.2 от Наредба № Із-1959/07г. на МВР са отнети общо 4 к.т., освен това Кацарова трябва да заплати разноските по делото в размер общо на 403 лв. Решението подлежи на обжалване пред Административен съд - Пловдив в 14-дневен срок.

Припомняме и официалната позиция на ОД МВР Пловдив от 6 юли 2012 г. - ден след инцидента, който по-късно доведе и до оставката на Кацарова:

Две деца бяха блъснати вчера от автомобил на тротоар в Пловдив. Инцидентът е станал около 18 часа на бул."Македония". По първоначални данни лек автомобил "Рено Меган", управляван от 51-годишната Павлинка Кацарова, при движение с несъобразена скорост на излизане от паркинг се качил на тротоара, където ударил в гръб две движещи се 12-годишни момичета.

След случилото се шофьорката напуснала местопроизшествието, оставяйки колата на тротоара. Едно от децата е било прегледано в пловдивска болница, след което е било изписано с леки контузии. На Павлинка Кацарова е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

"Не съм блъскала децата", категорично заяви малко по-късно на извънредна пресконференция Кацарова.

Според нея има голямо разминаване между нейната гледна точка и свидетелските показания на децата. На въпрос защо в официалния бюлетин на ОД МВР Пловдив пише, че момиченцата са блъснати и там се твърди, че едното е с леки контузии, Кацарова тогава обясни, че вероятно бюлетинът е направен именно по показанията на децата и оттам идвало разминаването.

"Ще обжалвам по законоустановения ред акта за административно нарушение. Направих всичко възможно, за да избегна удара и да не ударя никого от гражданите. Категорично заявявам, че на децата им нямаше нищо. Като отговорен човек не бих си позволила да си тръгна, ако имаше и най-малко съмнение за това", завърши изявлението си преди близо година тя.

Пловдивският районен съд обаче реши, че жалбата й е неоснователна.



Още по темата: общо новини по темата: 25
05.12.2013 »
22.07.2013 »
10.07.2013 »
12.06.2013 »
13.09.2012 »
12.09.2012 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Sudut-othvurli-zhalbata-na-Pavlinka-Kacarova-globi-ya-i-ya-ostavi-bez-knizhka-za-6-meseca-442344
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.