"Старинен Пловдив" ще бъде домакин на обучителна сесия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:55 / 26.04.2013Коментари ()1593
© Plovdiv24.bg
Утре "Старинен Пловдив" ще бъде домакин на обучителна сесия по проект "Развитие на култура за просперитет на общността", който се осъществява от Младежки Център на гр. Донецк "ЭкоАрт" (Украйна) в партньорство с Център за Младежки Инициативи "ТОТЕМ" (Украйна) и Асоциация на Журналистите "PostFactum" (Грузия), с финансовата подкрепа на Европейския Съюз в направление Култура на Програмата "Източно партньорство".

19-те мениджъри на културни организации от Украйна и Грузия ще бъдат посрещнати от Стефан Стоянов, Амелия Гешева, Йохан Девлетян и Валери Кьорленски в Балабановата къща. Развитето на фестивалите, културното предприемачество, както и повишаване активността на гражданите в дейности, свързани с културата, са част от въпросите, по които ще се обмени опит на срещата в Стария град. 

Наред с местната културна политика гостите от Украйна и Грузия проявяват интерес и към местния колорит, традиции, обичаи и кухня. Точно затова, навръх Лазаровден, в Балабановата къща ще ги посрещнат лазарките от Фолклорен танцов ансамбъл "Иглика" към Общински Детски Комплекс - Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Starinen-Plovdiv-shte-bude-domakin-na-obuchitelna-sesiya-429516
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.