Майка: Системно малтретират детето ми в "Света Анна" в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:05 / 01.04.2013Коментари ()2578
© Нова ТВ
Майка се опака, че детето й системно е малтретирано в дневния център "Света Анна" в Пловдив. Момчето е със синдром на Даун и посещава специализираното заведение, където с него се занимава рехабилитатор. Потресаващата история беше разказана по Нова тв.

"Когато прибрахме детето и то поиска да отиде до тоалетната, при събличането видяхме огромни синини в областта на кръста", разказа в ефир майката Юлия.

Понеже имала и преди съмнения за насилие, сложила подслушващо устройство в джобчето на сина си, а като го задействала оттам се чула яка чалга в продължение на два часа и половина.

Сигнализирала устно местния клон на Агенцията за закрила на детето, но досега нямало реакция.

"Аз също работех временно в центъра "Св. Анна", видях насилие срещу децата", заяви преподавателката Десислава Маджалова. 

Веднъж дори станала свидетел на жестока случка - директората Бенова насила прибрала дете, което не искало да влиза в дома. Даже го срита, за да се прибере в асансьора, каза Маджарова. Друг път видала как възпитателка ударила шамар на едно дете, после веднага му сложили лед, за да не му посинее бузата. Това е второ "Могилино", убедена е майката на насилваното дете. Директорката и персоналът отричат.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Maika-Sistemno-maltretirat-deteto-mi-v-Sveta-Anna-v-Plovdiv-424625
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.