Стреляха по линейка в "Шекер махала" в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:01 / 13.03.2013Коментари ()3531
© Plovdiv24.bg
Линейка на ЦСМП-Пловдив е била обстрелвана в ромската "Шекер махала" в Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Няма физически пострадали лица от медицинския екип. Екипът е бил на адрес след обаждане за спешен случай с мъж с епилепсия, който е бил със затруднено дишане.

Повикването на тел. 112 е постъпило в 10:24 ч. На място веднага се е отзовал свободен медицински екип, който по време на повикването се е намирал на 200 м. от адреса. Пациентът е 49-годишен мъж със захарен диабет от I тип, както и с хронична обструктивна белодробна болест. След като му е оказана необходимата помощ, медицинският екип е преценил, че не се налага спешна хоспитализация. В 10:55 ч. екипът изпраща обратна информация до диспечера, че помощта е оказана на място и колата тръгва обратно към ЦСМП-Пловдив.

Няма данни на адреса на посещението да е възниквал конфликт. 

При потеглянето на линейката по нея е започнала стрелба, вероятно с въздушна пушка. Директорът на ЦСМП Пловдив незабавно е информирал ръководството на областната дирекция на МВР и прокуратурата за възникналата ситуация. Повиканият екип на полицията пристига след 20 мин. на мястото на инцидента. Линейката е изтеглена до 3-то РПУ-Пловдив за извършване на оглед, който продължава и към момента.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Strelyaha-po-lineika-v-Sheker-mahala-v-Plovdiv-421291
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.