Лица с увреждания получават помощ по проект, спечелен от Община Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:15 / 11.02.2013Коментари ()1565
© Plovdiv24.bg
Община Пловдив стартира работа по спечеления от администрацията социален проект "Помощ в дома", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това съобщи зам.-кметът Георги Титюков, като поясни, че информация за това кой и как може да се възползва от услугата е публикувана във всяко районно кметство в града. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ОП "Развитие на човешките ресурси"и е съфинансиран от Европейския социален фонд.

Основната цел на проекта е разширяване на услугите, които предоставя домашният социален патронаж чрез разкриване на звено за услуги в домашна среда. В социалните услуги ще се включва помощ на лица с трайни увреждания или самотно живеещи възрастни хора, които не могат сами да организират бита си и да поддържат хигиената в дома си, деца на възраст до 18 г., които се нуждаят от чужда помощ и други, разясни още зам.-кметът.

Предстои да бъдат наети 116 безработни лица, регистрирани в бюрата по труда, които ще бъдат обучени в предоставянето на почасови услуги на хора с увреждания. От услугата ще се възползват 239 лица с увреждания.

Продължителността на проекта е 17 месеца с възможност услугата да бъде продължена с още една година.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Lica-s-uvrezhdaniya-poluchavat-pomosht-po-proekt-spechelen-ot-Obshtina-Plovdiv-415019
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.