БЧК укрива помощи от ЕС, смятат родители на второкласници от Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:58 / 01.02.2013Коментари ()1665
© Plovdiv24.bg
БЧК укрива помощи от ЕС. За това се оплакаха родители на второкласници от Пловдив, които разбрали в последния момент, че им се полагат по 50 кг хранителни продукти от интервенционните запаси на ЕС, но са изпуснали помощите, защото не са били уведомени.

Антоанета Манолова разбрала за помощта в средата на януари и отишла в БЧК. Оттам обаче й отговорили, че срокът е удължаван два пъти, но вече е изтекъл и не може да получи хранителни продукти.

"Майките от Пловдив не сме уведомени, че децата ни имат право на хранителна помощ от ЕС. Аз лично съм възмутена от начина, по който според мен се укрива тази помощ, която има всеки второкласник", коментира Манолова.

От Червения кръст уточниха, че помощта не е била за всеки второкласник, а само за родителите на тези деца, които са получили еднократна помощ за първолаци. Те са били включени за първа година в списъка на социалното министерство, което разпределя храните от интервенционните запаси на ЕС. Факт е обаче, че не са били уведомени от нито една институция за доброто намерение.

"Имаше широка всеобхватна медийна нагласа, в сайтове на националната и областната организация на БЧК, имаше срокове, адреси, напомняния с наши доброволци. Но не можем да си позволим индивидуално уведомяване на бенефициентите", заяви Таня Георгиева, директор на БЧК-Пловдив.

В Пловдивска област право на помощи са имали 28 000 души. Близо 75% от хората са получили продуктите си. Останалите непотърсени 340 тона храни вече се разпределят по социални институции в града.

Източник: btv



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/BChK-ukriva-pomoshti-ot-ES-smyatat-roditeli-na-vtoroklasnici-ot-Plovdiv-412935
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.