Дянков "За" заема, който Пловдив иска да тегли
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:42 / 23.01.2013Коментари ()3492
© Plovdiv24.bg
"Заемът, който Община Пловдив иска да тегли е инвестиционен, а не както беше при предишния кмет-дайте предизборно просто да изхарчим парите, да си ги вземем в близки нам фирми и да се опитаме да спечелим изборите", заяви в Пловдив министърът на финансите Симеон Дянков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Така той защити намерението на градската управа да тегли 30 млн.лв. заем от Европейската банка за възстановяване и развитие, с който вече писахме, ще се ремонтират и изграждат 6 големи пътни обекта в Пловдив

"В момента финансовото състояние на община Пловдив е много добро. Тя е една сред малкото общини в България, които завършиха с излишък 2012г. Градоначалникът Иван Тотев работи много активно и аз не случайно днес дойдох тук", каза още министърът по време на първата копка на новата детска градина в"Южен".

Той беше категоричен, че е време кметовете на всички общини в страната да разберат, че когато те са активни и работят добре, държавата помага. "Само със заяждания един към друг никой не печели", ясен беше Дянков.



(c) ПОТВ


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Dyankov-Za-zaema-koito-Plovdiv-iska-da-tegli-410756
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.