Девет курорта получиха статут на селища с национално значение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:16 / 20.01.2005Коментари ()1267
Курортните комплекси “Албена”, “Златни пясъци”, “Св. Св. Константин и Елена”, “Слънчев бряг”, “Международен младежки център-Приморско”, “Пампорово”, “Боровец” и ваканционните селища “Елените” и “Дюни” се обявяват за селища с национално значение, реши днес Министерският съвет.
С получаването на този статут единствено министърът на регионалното развитие и благоустройството, в изпълнение на правомощията си посочени в Закона за устройство на територията, ще може да възлага или да разрешава изработването на общи и подробни устройствени планове или техните изменения, както и да ги одобрява след задължително съгласуване със съответния общински съвет и Националния експертен съвет по устройство на територията и регионалната политика.
Като резултат на решението се очаква да бъдат създадени по-добри условия и по-добра координация за осъществяването на единната национална стратегия за развитието на туризма като водещ отрасъл в националната икономика и ефективен инструмент за социално-икономически растеж.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Devet-kurorta-poluchiha-statut-na-selishta-s-nacionalno-znachenie-4088
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.