Роми от "Столипиново" поискаха оставката на Божидар Димитров
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:36 / 10.01.2013Коментари ()9005
© Plovdiv24.bg
Роми от "Столипиново" поискаха оставката на Божидар Димитров като директор на Националния исторически музей заради дискриминационно изказване, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана ясно преди минути на специална пресконференция в Пловдив.

Яшар Асан, Асен Колев и Николай Иванов изказаха възмущението си от това, че в национален ефир директорът на Националния исторически музей според тях е заявил буквално следното: "Тези чужденци, които си купуват българско гражданство, имат повече принос в развитието на държавата, отколкото живеещите в "Столипиново" и "Факултето".

Тримата заявиха още, че ще сезират премиера Борисов, правителството, Комисията за защита от дискриминация, както и европейски структури. Те смятат, че дискриминацията у нас започва да се развива на много високо ниво и правителството трябвало да вземе мерки. 

Те настояха Божидар Димитров да се извини публично пред българския народ за изказването си и заявиха, че точно хората, които той е имал предвид, са строители на България, защото преди години са служили в "Строителни войски". 


Още по темата: общо новини по темата: 2
01.02.2013 »
10.01.2013 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Romi-ot-Stolipinovo-poiskaha-ostavkata-na-Bozhidar-Dimitrov-407519
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.