Климатолози: Чудовищната жега в Австралия е предупреждение към целия свят
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:38 / 09.01.2013Коментари ()5522
©
Огромната и рекордно гореща вълна в Австралия вече предизвикала стотици горски пожари, принуди метеоролозите в страната да преначертаят националната температурна скала - в посока нагоре, пише британският вестник "Индипендънт". В безпрецедентен ход, Австралийското бюро по метеорология увеличи своите температурни таблици от досегашния "таван" от 50 градуса Целзий на 54 градуса.

В същото време допълни още два нови цвята - тъмно виолетов и розов - за изобразяването на новата разширена скала върху интерактивните метеорологични карти. Във виолетово, показващо температура над 50 градуса, вече е оцветена част от диаграмата за температурите за следващата седмица.

Това е първият път, когато някоя държава в света фактически променя скалата, за да вземе под внимание температури, които вероятно ще излязат от ползваната досега скала. А климатолози посочват, че това е предупреждение за бъдещето.



Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Klimatolozi-Chudovishtnata-zhega-v-Avstraliya-e-preduprezhdenie-kum-celiya-svyat-407314
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.