Хванаха над 1 килограм кокаин в пощенска станция на ул. "Иван Вазов"!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:46 / 20.12.2012Коментари ()2950
©
Служители на ГДБОП задържаха получател на пратка кокаин, заловен е и поръчителят, а общото количество на наркотика е 1.038 кг. Спецоперацията е проведена вчера от служители на отдел "Наркотици" в ГДБОП, заедно с колегите им от отдел "Наркотици", отдел "БОП" - Пловдив и със съдействието на териториалното митническо управление "Аерогара София". Акцията е реализирана под ръководството на Софийската градска прокуратура при координация с Окръжната прокуратура - Пловдив.

Около 16.00 часа в разменна пощенска станция на ул. "Иван Вазов" към Митница Пловдив, непосредствено след получаване на колет, антимафиотите задържали 22-годишния И.Х. от Първомай - криминално проявен за престъпления по чл. 194, ал. 1 от НК. Пратката с 1.038 кг кокаин била на негово име. Минути по-късно е задържан и поръчителят - Н.Ч. /28г./ от Пловдив, който придружавал И.Х. По първоначални данни наркотикът е изпратен от Латинска Америка.

Двамата мъже са задържани за срок от 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал.2, във връзка с чл.354а от НК, под наблюдението на Софийската градска прокуратура. Действията по разследването продължават.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Hvanaha-nad-1-kilogram-kokain-v-poshtenska-stanciya-na-ul-Ivan-Vazov--403961
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.