Емигрант опита за изнесе 230 кутии цигари без бандерол чрез полета Пловдив-Лондон
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:39 / 13.12.2012Коментари ()3493
©
При проверка на багажа на пътниците от полета Пловдив - Лондон митническите служители намериха 230 кутии цигари без бандерол, марка Karelia slims. Кутиите били скрити в голям сак между дрехи и друг багаж, пренасян от български гражданин, пътуващ за Лондон.

Мъжът чекирал непридружавания си багаж, където били скрити цигарите и се отправил с ръчния си багаж към линията за митническа проверка. Нервното му поведение, безцелното лутане във фоайето на летището, както и факта, че при проверката на ръчния багаж сам е отворил чантата и показал на проверяващите поставения там един стек цигари с бандерол, усъмнили служителите. Това дало основание за подробна проверка на вече чекирания и подготвен за товарене в самолета непридружаван багаж, където са открити цигарите без бандерол.

Мъжът е задържан за 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за престъпление по чл. 234, ал.1 от Наказателния кодекс от разследващ митнически инспектор.

Мъжът е обяснил, че е страстен пушач и от седем години работи в Англия, където цигарите са много скъпи. За кратко се е върнал в България и по време на престоя си тук "събирал" цигарите, които му носили от безмитна зона в Турция.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Emigrant-opita-za-iznese-230-kutii-cigari-bez-banderol-chrez-poleta-Plovdiv-London-402111
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.