Васил Тосков от МУ Пловдив е "Студент на годината-2012"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:05 / 05.12.2012Коментари ()4702
©
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Васил Тосков от Медицински университет - Пловдив е "Студент на годината - 2012". Той е във ІІ курс, специалност "Медицина" и е номиран от Студентския съвет за участие в ежегодния конкурс "Студент на годината - 2012" на Националното представителство на студентските съвети, под патронажа на Министъра на образованието, професор Сергей Игнатов

Конкурсът има за цел да отличи най-успешните студенти във всяка област на образованието, които са показали завидни знания и успехи в своите области. 

Васил Тосков е "отличен" студент не само с отличния си успех от следването, но и с активното си участие в международни и национални обучения, семинари и медицински академии. Научните му интереси и изследователска работа доведоха до първите му научни публикации. През изминалата година е автор е на три научни презентации: "Забравеното изкуство на човешката дисекция в Александрия и неговите постижения в контекста на древногръцките традиции" от конкурса "Наука и младост", "Пациентоцентричният модел във взаимоотношенията лекар-пациент и проблеми в неговото осъществяване" от студентска конференция "Mens Agitat Molem" (2012), "Ракът - перфектната еволюция" от конференция "Защита на научни обзори" към Катедра по биология, МУ-Пловдив. Статиите са включени в сборници с научни съобщения. 

Има публикация в официалното списание на Европейската асоциация на студентите по медицина, където участва като коректор. Развива практическите си умения в областта на клиничната медицина чрез участие в летните училища на университета в Антверп (Белгия), университета в Манчестър (Обединеното кралство). Участник в редица конференции по спешна медицина, сред които "Траума 2012", организирана от Imperial College School of Medicine.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Vasil-Toskov-ot-MU-Plovdiv-e-Student-na-godinata-2012-400167
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.