Главният инженер: Само специална комисия може да пусне светофара на Околовръстното при разклона за "Коматево"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:06 / 21.11.2012Коментари ()5624
© Plovdiv24.bg
Снимка: Архив
Какво се случва със светофара на Околовръстното шосе при разклона за кв. "Коматево", който бе поставен там преди двадесетина дни? Защо все още не работи в нормален режим, а мига "жълто"? С тези въпроси репортер на Plovdiv24.bg се обърна към главния инженер на Община Пловдив Йордан Калев, който разясни процедурата по пускане на съоръжението в експлоатация:

"Надзорната фирма вече е подготвила необходимите документи, които ще бъдат предоставени на РДНСК (Регионалната дирекция за национален строителен контрол), която от своя страна уведомява ДНСК. След това ще бъде създадена т.нар. приемателна комисия, която на място въвежда в експлоатация съответния обект. Все още няма точна дата, на която тази комисия ще се събере. Това обаче е стандартна процедура и ние няма как да влияем върху РДНСК кога да направят такава комисия. Така е с всеки един строеж. Подобно например е положението и с една жилищна кооперация - първо се строи и едва след това се въвежда в експлоатация", обясни за нашия сайт главният инженер на Община Пловдив Йордан Калев.

Припомняме, че преди време от общинската администрация уточниха за нашия сайт, че светофарът на Околовръстното шосе на кръстовището с "Коматево" и Първенец ще бъде поставен временно, докато там бъде изградено кръгово движение.

"Наясно сме с проблема и че правилното решение е кръгово, но докато то бъде изградено, временно ще бъде бъде поставен светофар, който да регулира движението на това кръстовище убиец. Там през последните 2 години има 10 смъртни случая. На няколко пъти при нас идват делегации от Първенец и "Коматево", от родители и от учители, които ни умоляват да регулираме движението там. Затова, докато се изгради плануваното кръгово движение, ще се постави временно светофар. След това този светофар ще бъде преместен вътре в града, където има нужда", разясниха още от Община Пловдив.



Още по темата: общо новини по темата: 11
04.03.2015 »
30.11.2012 »
30.11.2012 »
27.11.2012 »
05.11.2012 »
16.10.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Glavniyat-inzhener-Samo-specialna-komisiya-mozhe-da-pusne-svetofara-na-Okolovrustnoto-pri-razklona-za-Komatevo-396638
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.