Всички учебници - в интернет
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:32 / 18.10.2012Коментари ()3485
© Plovdiv24.bg
Всеки учебник на хартия ще има и свой електронен вариант, съобщи просветният зам.-министър Милена Дамянова. Онлайн помагалото няма да бъде PDF-вариант на книжното помагало, а съвсем отделен портал с различни игри, упражнения и интерактивни възможности.

"Засега не предвиждаме да има само онлайн учебници, без хартиен носител, защото някои от децата нямат компютри у дома", каза зам.-министърката.

Образователната комисия в парламента пък прие, че училищата вече ще могат да избират между неограничен брой варианти на учебници. Досега те бяха само 3. Оценяването им ще се извършва на два етапа. В първия специална комисия, в която има и психолози, ще оценяват всички предложения на издателствата. Онези от тях, които съберат 85 % подкрепа, ще достигат до втори етап, в който оценка ще им дават всички учители. Даскалите ще ги оценяват онлайн, за да се избегне вариантът директори или издатели да окажат натиск върху мнението им.

Депутатите приеха също, че математическите гимназии вече няма да могат да приемат ученици от пети клас. Ако искат да правят ранен прием, те ще трябва да се преобразуват в средни математически училища.

Източник: в. "Стандарт"



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Vsichki-uchebnici-v-internet-388270
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.