Затапват бул."Освобождение" заради "Кауфланд"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:55 / 11.10.2012Коментари ()10201
Само заради стеснението за ремонта булевардът вече е затапен и задръстен, можем само да си представим какво ще се случи, ако тук започне да бъде спирано движението
Веригата магазини "Кауфланд" изгражда светофар на бул. "Освобождение" малко преди хотел SPS, идвайки от бул. "Цариградско шосе" и движейки се към вътрешността на ж.р. "Тракия", видя репортер на Plovdiv24.bg. Идеята изглежда странна, понеже стотина метра по-надолу има кръгово кръстовище, на което всеки един желаещ да обърне в обратната посока и да посети новоизграждащия се магазин, може да го направи без никакви затруднения.

"Цялата документация на "Кауфланд" е изрядна и са спазени всички законови изисквания. Проектът е минал през КАТ, откъдето има положително становище, има и комплексен доклад от строително-надзорна фирма. На тази база Общината след това издава разрешение за строителство. Тя е длъжна в 7-дневен срок да го стори. Ако не го направим, подлежим на санкция от Регионалната дирекция за национален строителен контрол. Проектът освен през КАТ, е минал и през EVN, а е получил одобрението и на фирма "Такси 1", чийто частен имот се засяга", обясни ситуацията главният инженер на Община Пловдив Йордан Калев.

Според закона, в случаите, когато се изгражда допълнителна уширение за ляв завой, на това място е нужно задължително да има и светофар.




Още по темата: общо новини по темата: 4
12.04.2015 »
06.12.2012 »
09.11.2012 »
11.10.2012 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zatapvat-bul-Osvobozhdenie-zaradi-Kaufland-386853
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.