Включиха български торент сайт в "черен списък" на Конгреса на САЩ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:24 / 21.09.2012Коментари ()3765
© Plovdiv24.bg
Конгресът на САЩ смята Русия, Украйна и Китай за най-благоприятните страни в света за нарушителите на авторски права. Това се посочва в документ, публикуван днес от работна група на Конгреса за противодействие на международното пиратство. 

На американското правителство се препоръчва да обърне особено внимание на решението на проблема с нарушаването на авторските права в Русия, Китай, Украйна, Швейцария и Италия, предаде РИА Новости.
"Недостатъчното спазване на правото на интелектуална собственост в тези страни нанася големи щети на американските автори и на икономиката на САЩ като цяло", се казва в документа.

Италия и Швейцария през 2012 година за първи път попадат в "черния списък", докато в миналогодишния доклад Русия, Украйна и Китай вече бяха признати за "най-пиратските" страни.

В американския списък на нарушителите са включени руски торент портали, както и аналогични сайтове от България и Украйна - "Zamunda" и "Demonoid". Руският сайт "ВКонтакте" е единствената социална мрежа в "черния списък".



Източник: Агенция "Фокус"


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Vklyuchiha-bulgarski-torent-sait-v-cheren-spisuk-na-Kongresa-na-SASht-381879
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.