Има нужда от доброволци за пожара над Чепеларе
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:36 / 02.09.2012Коментари ()5480
©
Продължава гасенето на пожара в местността "Студенец" край Чепеларе. Огънят е локализиран, но има нужда от още доброволци. Това съобщи пред БНР комисар Красимир Шотаров, началник на Областно управление "Пожарна безопасност и защитата на населението" в Смолян.

"На мястото на пожара има сили от районните служби в Смолян, Пампорово и Чепеларе. За съжаление, температурните и метеорологични условия не са на наша страна и поради тази причина продължаваме да действаме по ликвидирането на този пожар. Към този момент казваме, че е локализиран, тъй като от всички страни сме създали условия за неговото спиране. Наблюдава се продължава да се обработва, но излиза вятър от време на време, което предизвиква разпалването на отделни огнища и създава предпоставки за неговото развитие. Поради тази причина сме активизирали доста повече противопожарна техника. Има 6 противопожарни автомобила на мястото, поясни Шотаров.

Пожарът в местността "Бели бор" в Рила тази нощ не се е разрастнал и вече е овладян, съобщиха от областната дирекция на МВР в Кюстендил. 85 души продължават гасенето, ако е необходимо ще се включи и вертолет. Няма опасност за Рилския манастир и населените места около пожара.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Ima-nuzhda-ot-dobrovolci-za-pozhara-nad-Chepelare-377680
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.