Жители на "Столипиново": Не ни допускат до басейните в Пловдив!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:38 / 12.07.2012Коментари ()28491
© Plovdiv24.bg
Представители на малцинства в Пловдив се жалват от недопускане до два от басейните в "Тракия", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Оплакванията на лицата са постъпили в централата на ДПС в града, а протестната декларация бе прочетена днес по време на сесията на ОбС.

Няколко жители на кв. "Столипиново" решили да се разхладят в единия от басейните в района, но охраната не ги допуснала с мотива, че няма места при наличието на много свободни такива. При друг случай, отново на лица от този квартал им е поискан вход от 35 лв., при условие, че за всички посетители цената е 8 лв. При някои ситуации се е стигало дори до намесата на органите на реда, които на място са решили проблема и са предотвратили по-сериозни инциденти. 

"За съжаление в последните няколко дни ставаме свидетел
АНКЕТА:
Трябва ли ромтие да бъдат допускани до обществените басейни в Пловдив?

Да
Не
Нямам мнение

и на грубо погазване на достойнството и основни права на наши съграждани. Ще следим и категорично ще се противопоставим на всякакви случаи на дискриминационно отношение", се казва още в декларацията. 

Общинският съветник от ДПС Бранимир Иванов заяви, че ще сезират Комисията по дискриминация, а кметът Иван Тотев беше категоричен, че Община Пловдив не подкрепя такива дискриминационни прояви.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhiteli-na-Stolipinovo-Ne-ni-dopuskat-do-baseinite-v-Plovdiv-366040
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.