Задържа се нивото на заболяванията от вирусен менингит в Пловдивско
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:09 / 09.07.2012Коментари ()2481
© Plovdiv24.bg
Задържа се нивото на заболяванията от вирусен менингит в Пловдивска област. Това съобщи д-р Моника Троянчева, директор Дирекция "Надзор на заразните болести" към РЗИ Пловдив. 

През почивните дни са приети около 10 нови случая, но трябва да минат два-три дни в клинично наблюдение, за да се прецени дали ще се уточнят като такива, каза д-р Троянчева.

Понякога след този срок случаите намаляват. Може да се каже, че засега нивото на приетите и постъпилите случаи от менингит се запазва същото. Запазва се и възрастовата граница на заболелите - от 1 до 14 г. Клиниката е същата, няма усложнени случаи. Вече има резултат, който е дошъл от Националната референтна лаборатория по ентеровируси. При част от материалите са изолирани два ентеровирусни щама. Това обяснява картината, която се установява в Пловдив. Потвърждава се това, че са ентеровируси, за което се говори от началото, така че мерките остават същите, каза д-р Троянчева. 

Наблюдава се леко увеличение на чревните инфекции в Пловдивско. Увеличението не е необичайно за лятото. По думите й дори е учудващо, че тази година случаите са по-малко на фона на вирусния менингит.


Източник: радио "Фокус"


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zadurzha-se-nivoto-na-zabolyavaniyata-ot-virusen-meningit-v-Plovdivsko-365302
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.