Уникална туристическа карта на България ще бъде издадена по инициатива на Областна управа - Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 23:35 / 21.12.2004Коментари ()864
Петстотин туристически обекта - най-ценните паметници на българската култура, история и археология са включени в уникална туристическа карта, която ще бъде отпечатана в навечерието на Нова година и ще се разпространява безвъзмездно. Инициативата за това е на пловдивския Областен управител д-р Гьока Хаджипетров, предаде радио Пловдив. Картата е цветна, на английски език и е с размери, близки до стандартните пътни карти. Всеки чужд или български гражданин, който влезе в нашата страна след 1 януари, ще получи картата като подарък на граничния пункт. Изданието е първо по рода си у нас и първоначално ще излезе в 10-хиляден тираж. Целта е да се популяризира и развие туризмът, както и да се рекламира България.
Пловдив, град и област, са представени на картата не само с традиционните културни забележителности, но и с последните археологически разкопки край Старосел и в Долината на тракийските царе.
Изданието ще е готово непосредствено преди Нова година. Картата не се отпечатва с търговска цел, затова няма да се продава, а ще се разпространява безплатно, уточниха от областната администрация, която финансира инициативата.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Unikalna-turisticheska-karta-na-Bulgariya-shte-bude-izdadena-po-iniciativa-na-Oblastna-uprava-Plovdiv-3643
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.